sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Onneksi suomalaisilla on pitkä pinna...

Vilskettä ja vipinää riitti taas viikonlopun sarjakierroksella.

A.D Malakan pelin kulkua kuvailee Eetun isä, Nalle:

"Lauantaina oli Eetun viimeinen peli omanikäisten eli Juvenilien kanssa. Peli oli merkityksetön molemmille joukkueille ja valmentajan ohjeena olikin vain, että pelataan peli alta pois. Eetun valmistautuminen peliin oli vähän takkuista, koska ajatus oli jo sunnuntain miesten vieraspelissä.
Kuitenkin aamulenkki tehtiin ja nautittiin keväisestä aamusta rantabulevardilla. Oli isänkin mukava olla pitkästä aikaa mukana seuraamassa pojan touhuja eikä tuo näyttänyt ollenkaan pistävän pahakseen vaikka faija mukana kulkikin. Iltapäivällä auton nokkakohti Málagan lähiötä ja peli A.D Malakaa vastaan.
Oli sovittu, että Eetu aloittaa matsin ja hyvin aloittikin. Malaka vyörytti ensimmäiset 30 minuuttia hyökkäyksiä koht iAlhaurinín maalia ja Eetulle tuli ainakin viisi hienoa torjuntaa, joista kaksi aivan ylänurkista. Katsojat ja vastustajat antoivat pojalle tunnustusta hienoista suorituksista. Kaikista torjunnoista huolimatta Malaka sai yhden maalin, kun veto 12 metristä painui vastustamattomasti takanurkkaan.
Tauon jälkeen torjuntavastuun otti joukkueen kakkosmokke. Malaka meni heti alussa 2-0 johtoon rankkarista mutta Alhaurín kavensi vielä 60 minuutin kohdalla hienolla kuviolla 2-1.
Hyvää ja espanjalaisittain rehtiä peliä pojilta, jota oli kiva katsella. Hyvä valmistautuminen sunnuntain peliin."

Isä ja poika aamulenkillä pelipäivänä.

Sunnuntaina isä ja poika matkasivat miesten peliin Almeríaan:

"Sunnuntaina aamun pimeydessä herätyskello soi 05.10. Pojan yöunet olivat jääneet niukoiksi, kun jännitys luvatusta peliajasta pyrki mieleen. Kuitenkin reippaasti ylös vaan, tavaroiden pakkaaminen ja aamutoimet. Klo 05.35 auton nokka kohti Alhaurínia, missä kokoontuminen klo 06.00. Normaalisti espanjalaisten kova puhe oli näin aamusta vaimeaa, kun pelaajat toivottivat toisilleen hyvät huomenet.
Bussi starttasi kohti Olula del Rion kylää, jossa Wikipedia mukaan on 6387 asukasta. Matkaa oli edessä noin 300 km, jonka suurin osa pelaajista käytti nukkumiseen, torkkumiseen tai toisten häiritsemiseen mitä erilaisimmilla poikamaisilla tavoilla:)
Ensimmäinen tauko oli noin 100 km ajon jälkeen.Pysähdyttiin aamupalalle, jossa keskustelu oli vilkasta, kun toiset pelaajat kyselivät Eetulta kaikenlaista kuten ikää ja muita espanjalaisille eksoottisia asioita.
Joukkue saapui Olula del Rion kylään klo 10.15 ja siirtyi heti paikallisen stadionin pukuhuoneeseen sekä tutustuivat kentän pintaan. Eetun kasvoilta näkyi jännitys toteutuuko luvattu peliaika. Saisiko Eetu pelata tänään vai vieläkö kokeneempi Javi saisi pelivuoron? Ja niinhän siinä taaskin kävi, että tolppien väliin asettui Javi."

"Itse peli alkaa kotijoukkueen hallinnalla ja Alhaurínin pelaajat ovat kuin unessa. Vastustaja siirtyy 1-0 johtoon 10 minuutin kohdalla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta hyöjkkääjä siirtää pienellä kantapääkikalla pallon ohi hölmistyneen Javin. Maalin jälkeen hallinta siirtyy Alhaurínille mutta muutamasta maalintekopaikasta huolimatta ei maalia saada aikaiseksi.
Toisella jaksolla Alhaurín tulee voitontahtoisesti peliin ja 60. minuutin kohdalla tuleekin tasoitus. Viimeiset  15 minuuttia kotijoukkue yrittää tasoittaa muttei pääse ylärimaa lähemmäs maalia. Alhaurín siis voittaa tärkeän pelin ja varmistaa sarjapaikkansa ensi kaudeksi!
Kopissa on iloinen tunnelma pelin jälkeen ja joukkue saa lounaaksi tilatut pizzat. Yksi jos toinenkin on saanut pieniä kolhuja pelin tiimellyksessä mutta eiköhän ne saada paikattua ennen seuraavaa peliä.
Valmentaja ottaa Eetun sivuun ja valaa uskoa poikaan ja vannoo, että ensi kerralla on sinun vuorosi pelata. Ja sanoo, että saat mahdollisuuden näyttää ja pelata, koska olet sen ansainnut.
Toivotaan, että lupaus pitää ja näemme suomalaisen maalivahdin tolppien välissä kotikentällä, kun vastaan tulee C.D El Ejido 2012, joka on sarjassa viidentenä."